Algemene info | Programma | Artiesten | Foto’s

 

 

 

 

 

 


25 November 2017
15.00 uur tot 23.00 uur
Locatie: De Aanlegsteiger
Entree: € 5,- (GRATIS voor leden, kinderen tot 12 jaar en iedereen die lekker eten mee neemt om te delen!)

Dock Live beleeft komende 25 november z’n tweede editie! Het gezellige muziekfestival dat georganiseerd wordt door buurtvereniging De Watertoren, wordt weer gehouden in de Aanlegsteiger, Vissersdijk 30 te Gorinchem. Van 15.00 tot 23.00 uur gaan we weer genieten van bands en elkaars eten! Weet jij al wat je gaat klaarmaken voor op de grote tafel?

Er mag gejamd worden in de huiskamer van de Aanlegsteiger. Instrumenten kunnen tussentijds veilig worden opgeborgen. Entree is gratis voor leden, kinderen tot 12 jaar én als je iets te eten meeneemt. Anders betaal je een bijdrage van 5 euro.

In navolging van de Free Acoustic Music Party in de Elzenhof, waar Dock live eigenlijk een voortzetting van is, kon Buurtvereniging De Watertoren na de succesvolle editie van vorig jaar niet anders dan dit feest jaarlijks terug laten keren. Dit jaar is het thema americana. Americana is afgeleid van de traditionele Amerikaanse country, folk en blues. Het is een verzamelnaam voor alternatieve country, rootsmuziek en indiepop beïnvloed door country en/of folk.

naar boven

 

 

 

 

 

 

Programma

15.00   Dirk-Jan Middelkoop en Paul Putters

15.30   PLef

16.00   Bont & Bluegrass

17.00   Gentle Blue

18.00   Krop & co

19.00   NeaF

20.00   Messin’ with Jim

21.00   Rempejek

22.00   Blues Department

naar boven

 

 

 

 

 

 

Artiesten

 

Dirkjan en Paul

Dirkjan Middelkoop en Paul Putters zijn bekende namen in het Gorcumse muziekgebeuren. Niet, echt nooit meer weg te denken uit verleden, heden noch toekomst. Ze zijn er, dus maar het beste ervan maken (haha).

Dirkjan speelde lang in het feesten & partijen circuit en heeft al een hele tijd Pleasure. Hij speelde nog een paar jaar in All Ride en al heel lang met TAAS. Heeft nu zijn eigen D3Js.

Paul zong in Ramblin’ Men, deed verschillende projecten, met Taas en ook zingt hij bij de Golden Earring tribute Back Home. Nu samen. Zeer benieuwd!

PleF

Papa Leon en Femke, vader en dochter, die genieten van samenspelen.

Femke was 16 (2009) toen ze voor het eerst naar Leon kwam, “papa ik wil ook graag op het podium met jou”.
Leon had jarenlang last van plankenkoorts, maar als je dochter naar je toe komt, moet je jezelf er toch een keer overheen zetten.
Nu praat hij meer dan zijn dochter op het podium, samen maken zij er een gezellige sfeer van.

8 jaar later, met pauzes tussendoor, zijn ze toch weer samen aan het genieten. Muziek maken is leuk, geeft een goed gevoel en is fantastisch om te doen wanneer je ziet dat de mensen die luisteren aan het genieten zijn.

Boffen wij even! Vorig jaar al met band en nu met z’n twee, het geweldige duo PleF!!

Bont & Bluegrass

Rocky grass!
Het Nijmeegs/Udense Bont & Bluegrass maakt spannende akoestische muziek met bijzondere instrumenten als een banjo, mandoline en dobro. Drumstel overbodig!
De band begon halverwege de jaren zeventig  met traditionele Amerikaanse bluegrass,  maar schoof al snel op richting ‘newgrass’, zoals een mix van bluegrass met een andere muziekstijl vaak genoemd wordt. B&B brengt een combinatie van pop en bluegrass. Unplugged, maar met een rock & roll feel!

Het repertoire van Bont & Bluegrass  is gevarieerd:  pop- blues-  country songs  en  ballads, soms afgewisseld met een instrumental. Hun aanpak is het ene moment flitsend en  up-tempo als een traditionele bluegrassband, op andere momenten stevig met een bluesy touch of stemmig en ingetogen  met veel aandacht voor de close-harmony.  De bandleden spelen al jarenlang samen, wat dit viertal tot een hecht collectief heeft gemaakt.
Kortom, een belevenis voor elke liefhebber van akoestische muziek!

John vd Broek – gitaar zang
Pieter Verkuylen – banjo, dobro en zang
Henk Verbeek – mandoline en zang
Henk Donkers – contrabas en zang

Gentle Blue

TWEE STEMMEN, EEN CONTRABAS EN EEN GITAAR

‘Gentle Blue’ is een Nederlands duo bestaande uit Mireille Schinkelshoek en Ruud de Bruin.

Ruud en Mireille vormen samen al vele jaren de vocale kern van de akoestische formatie EXCEPT-2 en hebben al diverse malen als duo optredens verzorgd op verschillende kleine podia.

Hun voorliefde voor mooie ballads en synchrone harmoniezang krijgt als duo ‘Gentle Blue’ op de meest pure wijze gestalte. Ter ondersteuning van hun ‘tightly woven vocals’ dient een kleine instrumentale basis bestaande uit de contrabas van Mireille en de gitaar van Ruud, behalve natuurlijk bij de a capella nummers die eveneens tot het repertoire behoren.

Hun repertoire is een mix van folk, americana, bluegrass, country en gospel.en bevat bekende duetten, eigen nummers en nummers van grootheden als Gillian Welch, Hugh Moffatt, Alison Krauss, Claire Lynch en vele anderen.

De naam ‘Gentle Blue’ is afgeleid van ‘Gentle’ als in ‘Klank en Repertoire’, gecombineerd met een ‘Shade of Blue’ als in ‘Gevoel’ en ‘Bluegrass’.

Zij speelden vorig jaar ook hier op de eerste editie en zo ongeveer op elke FAMP in het verleden!

Krop & co

Ron ‘El Kroppo’ Krop heeft al een lange carrière in de muziek. Die werd hem dan ook met de paplepel ingegoten. Hij is de jongste van een Indonesische familie en vader Jan stond in Nederland bekend als een gerenommeerd en gewaardeerd banjo-speler en gitarist in de jazz.

Ron speelde begin jaren ’70 in de band Enoch Arden, en speelde midden jaren ’70 ook op de Strandfeesten Buiten de Waterpoort. Toen met zijn band Ailen Mochree. In 1980 richtte hij El Kroppo & the Bubblegums op. Met enkele van die muzikanten speelt hij nog steeds regelmatig. Verder speelde hij in Flamouche, de Eelco Gelling band en All Ride. Naast de band El Kroppo leidt Ron al jaren sessies in het hele land. Ron heeft vele muzikanten geïnspireerd.

Op dit feestje komt hij met New Orleans swamp-blues. Hij wordt bijgestaan door Jeffrey van Duffelen op snare, John de Ruyter op bas, Xander van Riessen op piano en Sieb op bluesharp!

Mis het niet…ze spelen om 18 uur.

NEAF

NEAF, een viertal kennissen uit het midden van het land, Veenendaal, Tiel en Amerongen, bij elkaar gekomen uit liefde voor muziek en samen muziek maken. Ze spelen regelmatig her en der door het land, altijd vanuit een Roots achtergrond, akoestische en semi-akoestische optredens. Hun muziek is geworteld in het americana/country/contemporary folkgenre, soms bekende maar ook onbekende nummers. Bandleden: Bas: Andre de Groot, Gitaar: Karel Takkenk, Percussie: Maarten van Bodegraven, Gitaar/zang Ned Egan.

Ned (de naam betekent: Ned Egan and friends) organiseert in Veenendaal een akoestisch open podium en speelde al eerder op de Free Acoustic Music Party, de voorloper van Dock Live!

Messin’ with Jim

Tijdens het Hippiefestival van 2014 ontstond het idee om de liedjes van Jim Croce nieuw leven in te blazen en hier, op dit festival live te laten klinken.

Deze Amerikaanse singer/ songwriter heeft  prachtige melodieuze liedjes uitgebracht waaronder Time in a Bottle en I’ll Have to Say I Love You In a Song, en een aantal lekkere bluesnummers zoals Bad Leroy Brown en Don’t Mess Around With Jim. Hij brak internationaal door nadat hij, samen met zijn gitarist Maury Muelheisen, in 1973 bij een vliegtuigcrash om het leven kwam. Hij werd 30 jaar.

Esther (gitaar en zang) heeft samen met  Freek (zang) en Robin (gitaar) een bandje opgericht. Als “ Messin’ with Jim”  hebben ze een repertoire  samengesteld van zijn grootste hits, dat ze oa op het Gorcums hippiefestival ten gehore gebracht.

Op de tweede Dock live mogen we het weer meemaken, de prachtige vertolking van Jim Croce liedjes: Messin’ with Jim!

Rempejek

Tom, Nick, Niels, Jos en Judith spelen folk & blues in de stijl van Dylan tot Tinariwen.

Zang, bas, gitaar en percussie. Folk@Home, 5-man band

Tom Hartman, afgelopen zomer solo op het hippiefestival, is een jonge student met een bijzonder creatieve geest. Opgesloten in zijn kamer zit hij dagenlang, alleen of met mede-muzikanten, folk te spelen en op te nemen. Sinds kort is hij met zijn band Rempejek de huisband van café De Vrijheid in Dordt, waar ze vanavond ook nog gaan optreden!

Blues Department

Jaren geleden begonnen als een heuse ‘swamping blues machine band’ zijn de heren van Blues Department, de één wat kaler, de ander wat grijzer (witter), in rustiger vaarwater beland.

De drumkit is ingeruild voor een Spaans gitaartje, de hammond voor een accordeon, de bas wordt verticaal bespeeld in plaats van horizontaal (jaja, een contrabas) en de stratocaster is ingeruild voor een lieflijk mandolientje. Alleen de ouwe gemene telecaster komt nog wel eens opduiken.

Wat verder is gebleven is de loepzuivere (’t is maar net of je het wil horen) driestemmige samenzang.

Zo bespelen Harold, Erik, Jan, Sieb en Dingeman met een mix van country, cajon en een snufje cocktail trio alweer menig feest of festival. Zoals gebruikelijk gaat dit gepaard met veel spelplezier en voordat je het weet zit je in de ‘kleine uurtjes’. U bent dus gewaarschuwd…

Deze fantastische bio komt van hun eigen hand. Ze waren al minstens 3 x eerder afsluiter bij ons. Omdat ze dat zo lekker kunnen 🙂

Harold Dekker – gitaar en zang
Erik de Jong – gitaar, mandoline en zang
Jan Bongers – accordeon en zang
Sieb Wijnja – gitaar
Dingeman de Jong – contrabas

 

 

naar boven